top of page
  • Writer's pictureGreek Swiss Radio

Eλβετία: Είρθε η ώρα για το άνοιγμα της εστίασης. Τα καντόνια πιέζουν να ανοίξουν τα εστιατόρια μόνο

Eλβετία: Είρθε η ώρα για το άνοιγμα της εστίασης. Τα καντόνια πιέζουν να ανοίξουν τα εστιατόρια μόνο στους εξωτερικούς χώρους!

Ειρθε η ώρα να επιστρέψει ο κόσμος στα εστιατόρια.

Πόσο γρήγορα,και ποια καντόνια θέλουν να ανοίξει η εστίαση.Οι υψηλες θερμοκρασιες του ΣΚ έδειξαν ότι ο κοσμος ξεχυθηκε έξω αψιφωντας τα μέτρα προστασιας του κορωνοιου.Εκατονταδες κόσμος στις λίμνες και στα βουνά απόλαυσαν αυτό το ξεχωριστό ΣΚ. Ωστόσο, λόγω της αβέβαιης επιδημιολογικής κατάστασης, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο θέλει πραγματικά να περιμένει και να ανοίξει μόνο τους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων για τις αρχές Απριλίου, εάν το επιτρέπει η κατάσταση. Το μεγάλο ερώτημα τώρα η κυβέρνηση υποκύπτει στην πίεση των καντονιών; Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο προτείνει να γίνουν σταδιακά βήματα. Μια μικρή πλειοψηφία θέλει να ανοίξει τους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων ήδη από την 1η Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το συνέδριο των διευθυντών υγείας. Αλλά ποια είναι η στάση των μεμονωμένων καντονιών; Το «κουτσομπολιό της βεράντας» έχει ήδη προωθηθεί από ορισμένα καντόνια. Στο Graubünden, Uri, Schwyz, Obwalden, Nidwalden και Ticino, οι εξωτερικό χώροι των εστιατορίων στις περιοχές σκι είναι ήδη ανοιχτές. Στο Uri και στο Graubünden απαιτούν επίσης από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο να επιτρέψει στα εστιατόρια να ανοίξουν ξανά τους εξωτερικούς χώρους τους από την 1η Μαρτίου. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, η κυβέρνηση Graubünden επιθυμεί τουλάχιστον τη δυνατότητα καθισμάτων κοντά σε takeaways.

Τα καντόνια των Schwyz, Nidwalden και Appenzell απαιτούν να ανοίξουν όλα τα εστιατόρια και καφέ από την 1 Μαρτίου. Το καντόνι του Ticino απαιτεί το γενικό άνοιγμα των εστιατορίων από τις 22 Μαρτίου. «Ο ιός είναι ακόμα εκεί, αλλά η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Αυτό μας επιτρέπει, φυσικά, με προσοχή, να ανοίγουμε τα εστιατόρια γρηγορότερα », λέει ο Σύμβουλος της Κυβέρνησης Norman Gobbi (Lega). Το καντόνι του Vaud είναι υπέρ του ανοίγματος των εστιατορίων από τις 15 Μαρτίου έως τις 6 μ.μ. κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι εσωτερικοί χώροι πρέπει επίσης να είναι ανοιχτοί.

Τα ανατολικά ελβετικά καντόνια των St. Gallen, Thurgau και Appenzell Ausserrhoden έχουν εκφράσει την τάση να ανοίξουν τους εξωτερικούς χώρους του εστιατορίου από την 1η Μαρτίου. Το καντόνι του Glarus θα ήθελε ένα άνοιγμα με «προδιαγραφές περιορισμού» να είναι εφικτό τόσο στο εσωτερικό όσο και στους εξωτερικούς χώρους. Η Λουκέρνη και ο Σάφχαουζεν θέλουν επίσης να επιτρέπεται στους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων να ανοίξουν ξανά ήδη από τον Μάρτιο. “Τα εστιατόρια είναι ένας σημαντικός κλάδος της οικονομίας”, δήλωσε ο Walter Vogelsanger, πρόεδρος της επαρχίας Schaffhausen. Το καντόνι του Valais απαιτεί επίσης να ανοίξουν οι εξωτερικό χώροι από την 1η Μαρτίου έως τις 6 μ.μ. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ένα πλήρες άνοιγμα θα πρέπει στη συνέχεια να στοχεύει για την 1η Απριλίου. Το καντόνι του Fribourg ζητά επίσης ταχύτερη χαλάρωση. Το Κρατικό Συμβούλιο προτείνει να μειωθεί το ποσοστό των μελλοντικών αρχικών βημάτων. Υποστηρίζει επίσης το άνοιγμα των εστιατόριων σε κανονική μορφή από της ω θα πρέπει να μπορούν να ανοίγουν εντελώς έως της 22 Μαρτίου υπό αυστηρά μετρα προστασίας.

Το καντόνι της Γενεύης ζητά επίσης μια ταχύτερη αναθεώρηση για περαιτέρω χαλάρωση. Θέλει το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο να επανεξετάσει την επιδημιολογική κατάσταση στα μέσα Μαρτίου για το επόμενο βήμα προκειμένου να ξεκινήσει οποιαδήποτε περαιτέρω χαλάρωση στον τομέα της εστιασης Το καντόνι της Βέρνης δεν θέλει να εκδώσει δήλωση πριν από την Τετάρτη. Ο διευθυντής υγείας Pierre-Alain Schnegg είπε το Σάββατο στο “Bund” ότι θα καλωσορίσει προσωπικά το άνοιγμα των εξωτερικών χωρών.

Στη γραμμή του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου

Το καντόνι του Aargau είναι πιο κρατημένο. Η κυβέρνηση του Aargau δεν θέλει να ανοίξει τις εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων τον Μάρτιο οπως ζήτησε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο. Η λειτουργία δεν είναι κερδοφόρα με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, υποστηρίζει το πλήρες άνοιγμα εστιατορίων από την 1η Απριλίου.

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι οι εξωτερικές βεράντες στο Aargau δεν πρέπει να ανοίγουν μέχρι τον Απρίλιο. Το καντόνι του Solothurn είναι επίσης αντίθετο με το άνοιγμα των εξωτερικών χωρών των εστιατορίων .Εάν ούτως ή άλλως θα ανοίγονταν τα υπαίθρια εστιατόρια, θα απαιτούσαν καθορισμένα ανώτατα όρια για τους επισκέπτες, σύμφωνα με το κυβερνητικό συμβούλιο. Το καντόνι της Ζυρίχης φαίνεται προφανώς και από την προσεκτική πλευρά. Η κυβέρνηση της Ζυρίχης δεν έχει ακόμη δημοσιοποιήσει τη δήλωσή της στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα «Tages-Anzeiger», δεν θέλει να ακούσει για κάποια πρόωρη χαλάρωση στον τομέα της εστίασης. Δεν έχουν δημοσιεύσει όλα τα καντόνια τη θέση τους σχετικά με τις προτάσεις χαλάρωσης του ομοσπονδιακού συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Δεν είναι μόνο η Ελβετία που έχει υποχρεωτική καραντίνα μετά τις διακοπές! Αυτόν τον δρόμο φαίνεται να έχει επιλέξει και η Νορβηγία

4 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Δεν είναι μόνο η Ελβετία που έχει υποχρεωτική καραντίνα μετά τις διακοπές! Αυτόν τον δρόμο φαίνεται να έχει επιλέξει και η Νορβηγία Πρώτα οι απολαυστικές Read More »

Υγεία: Μελέτη δείχνει ότι η διάρκεια προστασίας μετά και το δεύτερο εμβόλιο είναι για έξι μήνες!

4 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Υγεία: Μελέτη δείχνει ότι η διάρκεια προστασίας μετά και το δεύτερο εμβόλιο είναι για έξι μήνες! Νέα μελέτη έρχεται να δώσει περισσότερα στοιχεία σχετικά με Read More »

Ελλάδα: Στα ύψη η θερμοκρασία στην Κρήτη – Βούλιαξαν οι παραλίες. Ποια περιοχή «άγγιξε» τους 39 βαθμούς;

3 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ελλάδα: Στα ύψη η θερμοκρασία στην Κρήτη – Βούλιαξαν οι παραλίες. Ποια περιοχή «άγγιξε» τους 39 βαθμούς; «Καύσωνας» και σήμερα στην Κρήτη, με τις υψηλές Read More »

Εργαζόμενοι στα όρια της φτώχειας στην Γερμανία

3 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Εργαζόμενοι στα όρια της φτώχειας στην Γερμανία Στην ευημερούσα Γερμανία εκατομμύρια εργαζόμενοι αμείβονται με ελάχιστα χρήματα. Με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς τα συνδικάτα θίγουν για Read More »

Ελβετία: Το Πάσχα των Ελλήνων της Ελβετίας ήταν όπως το “Πάσχα στο χωριό”. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο!

2 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ελβετία: Το Πάσχα των Ελλήνων της Ελβετίας ήταν όπως το “Πάσχα στο χωριό”. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο! Πάσχα σημαίνει “πέρασμα”, άρα, θα έλεγε κάποιος, σε Read More »

Ελβετία: Σημερα στις 14.30 Ανασταση στο Λουγκάνο και το βραδυ στις 12.00 στον Olten με πιστούς στον εξωτερικο χώρο μετα απο αδεια του καντονιού Solothurn

1 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ελβετία: Σημερα στις 14.30 Ανασταση στο Λουγκάνο και το βραδυ στις 12.00 στον Olten με πιστούς στον εξωτερικο χώρο μετα απο αδεια του καντονιού Solothurn Read More »

#ΆμεσηΕνημέρωση #Ελβετία

0 views0 comments
bottom of page