top of page
  • Writer's pictureGreek Swiss Radio

Οδήγηση: Πως θα περάσετε με ασφάλεια τον Χειμώνα; Εξοπλισμός έκτακτης ανάγκης για το αυτοκίνητο σας.

Οδήγηση: Πως θα περάσετε με ασφάλεια τον Χειμώνα; Εξοπλισμός έκτακτης ανάγκης για το αυτοκίνητο σας.

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά οδηγείτε το αυτοκίνητό σας, τα πράγματα μπορούν εύκολα να πάνε στραβά το χειμώνα. Με μια ενημέρωση έκτακτης ανάγκης είστε προετοιμασμένοι, και έχετε πολλές πιθανότητες να επιβιώσετε με ασφάλεια από ένα μικρό ατύχημα. Τι πρέπει να βάλετε στο χειμερινό πακέτο διάσωσης; Τι χρειάζεστε για να είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο και, πάνω απ ‘όλα, για να αντιμετωπίσετε τις καιρικές συνθήκες, όπως κρύες, ολισθηρές συνθήκες, χιόνι και πρώιμο σκοτάδι; Τα καθιερωμένα: γιλέκο, προειδοποιητικό τρίγωνο, κουτι πρώτων βοηθειών. Το αντανακλαστικό γιλέκο ασφαλείας είναι απαραίτητο, έτσι ώστε εσείς και οι επιβάτες σας να μπορουν να τους βλεπουν οι άλλοι οδηγοί έξω από το αυτοκίνητο σε φωτεινούς δρόμους. Πρέπει επίσης να πούμε ότι μπορείτε να ασφαλίσετε τον τόπο του ατυχήματος με ένα τρίγωνο προειδοποίησης. Ελέγξτε επίσης ότι το κουτι πρώτων βοηθειών σας δεν έχει λήξει και αντικαταστήστε με καινούργιο γιατί είναι απαραίτητο. Για ώρες αναμονής: κουβέρτα, υπνόσακο, σνακ Εάν μένετε σε μια απομακρυσμένη περιοχή με πολύ κρύο, μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν ώρες για να φτάσει η οδική βοήθεια. Εάν η βλάβη του κινητήρα σας εμποδίζει να ενεργοποιήσετε τη θέρμανση, θα πρέπει να λάβετε προφυλάξεις κατά της υποθερμίας. Μια ζεστή κουβέρτα ή ένας υπνόσακος στον δρομο αποδίδει. θα πρέπει επίσης να έχετε συσκευασμένα σνακ, όπως μούσλι μπαρες η σοκολάτα, για να χαλαρώσετε τη μεγαλύτερη πείνα και να διατηρήσετε τη διάθεση υψηλή. Για τις καιρικές αλλαγές: φτυάρι, ξύστρα πάγου, παγωμένο, υγρό πλύσης παρμπρίζ Ξαφνικές χιονοπτώσεις, η πάγος ειδικά όταν οδηγείτε στα βουνά, ο καιρός μπορεί να αλλάξει απροσδόκητα. Επομένως, εάν κολλήσετε στο χιόνι και πρέπει να καθαρίσετε τους τροχούς, ένα φτυάρι που παίρνετε μαζί σας ως προφύλαξη θα διευκολύνει την εργασία. Δεν πρέπει να λείπει μια στιβαρή ξύστρα πάγου, ούτε το πρόσθετο μπουκάλι με υγρό πλύσης παρμπρίζ για να διατηρεί μια καθαρή θέα περισσότερο Η επαρκής απόψυξη κλειδαριάς πόρτας, την οποία πρέπει επίσης να βάζετε στην τσέπη του σακακιού σας όταν αφήνετε το όχημα, ολοκληρώνει το χειμερινό Σε θερμοκρασίες κατάψυξης, μια ασθενής μπαταρία μπορεί να σπάσει εντελώς γρηγορότερα. Εάν δίπλα σε τίποτα δεν κινείται κατά την εκκίνηση του κινητήρα, ίσως χρειαστεί να ζητήσετε από κάποιον να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε. Με μεγάλη τύχη, θα έχουν επίσης ένα καλώδιο εκκίνησης. Αλλά είναι καλύτερο να μην βασίζεσαι σε αυτό, αλλά μάλλον να πάρεις τον εαυτό σου.

Λάβετε βοήθεια: φορτιστής για κινητά και φακό δυναμό Εάν η μπαταρία σας αποτύχει εν κινήσει, δεν μπορείτε πλέον να φορτίσετε ένα άδειο κινητό τηλέφωνο μέσω της συνηθισμένης σύνδεσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα άβολο αν θέλετε να λάβετε βοήθεια με το κινητό σας τηλέφωνο ή να κατευθυνθείτε. Συνεπώς, αξίζει να έχετε έναν φορτιστή κινητής τηλεφωνίας που μπορεί επίσης να λειτουργεί με το χέρι. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε μια φορητή επιπλέον μπαταρία. Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η τράπεζα τροφοδοσίας παραμένει φορτισμένη ανά πάσα στιγμή. Ένας φακός είναι επίσης σχεδόν απαραίτητος το χειμώνα: χρειάζεστε ένα φως όταν το ηλεκτρικό σας σύστημα βρίσκεται σε απεργία και, για παράδειγμα, θέλετε να διορθώσετε μια βλάβη στο σκοτάδι ή απλά να γεμίσετε το υγρό πλυντηρίου σας – δεν φωτίζεται κάθε διαμέρισμα κινητήρα. Εάν πρέπει να βγείτε από το αυτοκίνητό σας για να λάβετε βοήθεια, επειδή έχετε επίσης αντιμετωπίσει μια νεκρή ζώνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φακό για να βρείτε το δρόμο σας μέσα από ομίχλη και χιονοθύελλες και να αναγνωρίσετε παγωμένα μονοπάτια. Ελέγχετε τακτικά ότι οι μπαταρίες εξακολουθούν να είναι φορτισμένες ή πάρτε έναν φακό δυναμό με ένα μανιβέλα χειρός μαζί σας. Ο χειμερινός εξοπλισμός έκτακτης ανάγκης θα πρέπει τουλάχιστον να περιέχει: Ζεστή κουβέρτα φτυάρι Ξύστρα και υγρό που λιώνει τον πάγο . Καθαριστής τζαμιων Φακός Dynamo Προειδοποιητικό τρίγωνο Γιλεκο ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Φορτιστής κινητού τηλεφώνου, Κουτί πρώτων βοηθειών(φαρμακείο) Σνακ Ανάλογα με την πρόγνωση καιρού: χρήσιμα πρόσθετα Εάν πρόκειται να ξεκινήσετε και έχει προβλεφθεί άσχημος καιρός, θα πρέπει να προσθέσετε μερικά χρήσιμα πρόσθετα στον εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης σας Σε πολύ κρύο καιρό, προτείνουμε μια σειρά από ζεστά ρούχα, για παράδειγμα: Σκεφτείτε ένα κασκόλ, καπέλο, γάντια και χοντρές κάλτσες, καθώς και ένα χειμερινό μπουφάν και πιθανώς τσέπη. Το ζεστό τσάι, ο καφές ή η σούπα σε ένα μπουκάλι θερμού θα σας βοηθήσουν επίσης να αντέξετε τον παγετό εάν το χειρότερο έρθει στο χειρότερο. Εάν αναμένεται έντονη βροχή στη διαδρομή, δεν πρέπει να λείπουν καουτσούκ μπότες, παντελόνι βροχής και μπουφάν. Και πάρτε μαζί σας ζεστά ροφήματα ή ζεστή σούπα σε θερμό.

Διαβάστε επίσης:

Δεν είναι μόνο η Ελβετία που έχει υποχρεωτική καραντίνα μετά τις διακοπές! Αυτόν τον δρόμο φαίνεται να έχει επιλέξει και η Νορβηγία

4 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Δεν είναι μόνο η Ελβετία που έχει υποχρεωτική καραντίνα μετά τις διακοπές! Αυτόν τον δρόμο φαίνεται να έχει επιλέξει και η Νορβηγία Πρώτα οι απολαυστικές Read More »

Υγεία: Μελέτη δείχνει ότι η διάρκεια προστασίας μετά και το δεύτερο εμβόλιο είναι για έξι μήνες!

4 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Υγεία: Μελέτη δείχνει ότι η διάρκεια προστασίας μετά και το δεύτερο εμβόλιο είναι για έξι μήνες! Νέα μελέτη έρχεται να δώσει περισσότερα στοιχεία σχετικά με Read More »

Ελλάδα: Στα ύψη η θερμοκρασία στην Κρήτη – Βούλιαξαν οι παραλίες. Ποια περιοχή «άγγιξε» τους 39 βαθμούς;

3 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ελλάδα: Στα ύψη η θερμοκρασία στην Κρήτη – Βούλιαξαν οι παραλίες. Ποια περιοχή «άγγιξε» τους 39 βαθμούς; «Καύσωνας» και σήμερα στην Κρήτη, με τις υψηλές Read More »

Εργαζόμενοι στα όρια της φτώχειας στην Γερμανία

3 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Εργαζόμενοι στα όρια της φτώχειας στην Γερμανία Στην ευημερούσα Γερμανία εκατομμύρια εργαζόμενοι αμείβονται με ελάχιστα χρήματα. Με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς τα συνδικάτα θίγουν για Read More »

Ελβετία: Το Πάσχα των Ελλήνων της Ελβετίας ήταν όπως το “Πάσχα στο χωριό”. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο!

2 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ελβετία: Το Πάσχα των Ελλήνων της Ελβετίας ήταν όπως το “Πάσχα στο χωριό”. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο! Πάσχα σημαίνει “πέρασμα”, άρα, θα έλεγε κάποιος, σε Read More »

Ελβετία: Σημερα στις 14.30 Ανασταση στο Λουγκάνο και το βραδυ στις 12.00 στον Olten με πιστούς στον εξωτερικο χώρο μετα απο αδεια του καντονιού Solothurn

1 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ελβετία: Σημερα στις 14.30 Ανασταση στο Λουγκάνο και το βραδυ στις 12.00 στον Olten με πιστούς στον εξωτερικο χώρο μετα απο αδεια του καντονιού Solothurn Read More »

#ΆμεσηΕνημέρωση

0 views0 comments
bottom of page