top of page
  • Writer's pictureGreek Swiss Radio

Ελβετία: Ποια καντόνια πρέπει να κλείσουν τα χιονοδρομικά κέντρα τους – και ποια θα πρέπει να

Ελβετία: Ποια καντόνια πρέπει να κλείσουν τα χιονοδρομικά κέντρα τους - και ποια θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά

Κλείσιμο στην Κεντρική Ελβετία Λόγω της τεταμένης επιδημιολογικής κατάστασης, τα καντόνια της Λουκέρνης, του Schwyz, του Obwalden, του Nidwalden και του Zug αποφάσισαν να κλείσουν τα χιονοδρομικα τους τους από τις 22 Δεκεμβρίου. Η κατάσταση του κορονοϊού δεν τους επιτρέπει να παραμρινουν ανοιχτες οι επιχειρήσεις , δήλωσε το κυβερνητικό συμβούλιο της Λουκέρνης. Οι επτά περιοχές σκι που είχαν υποβάλει αίτηση για άδεια λειτουργίας στο αμεσο μέλλον έλαβαν επομένως αρνητική ειδοποίηση. Επηρεάζει το Sörenberg στο καντόνι της Λουκέρνης και το Stoos ή το Hoch-Ybrig στο καντόνι του Schwyz. Τα τελεφερίκ του σκι παραμένουν επίσης κλειστά στο Engelberg-Titlis. Τα δύο καντόνια δικαιολογούν το κλείσιμο των χιονοδρομικών κεντρων έως τις 29 Δεκεμβρίου τουλάχιστον. Το Nidwalden θα κλείσει επίσης τις εγκαταστάσεις σκι και αναπηρικών καρεκλών, καθώς και τις πίστες σκι και τόμπογκαν από τις 22 έως τις 29 Δεκεμβρίου. Το καντόνι του Zug έχει μόνο λίγα χιλιόμετρα πιστες σκι αλλά και το σκι εκεί θα σταματήσει στις 22 Δεκεμβρίου. Το καντόνι είπε ότι δεν ήταν προβλέψιμο ότι η επιδημιολογική κατάσταση θα βελτιωνόταν. Ένα σημαντικό καντόνι χειμερινών σπορ στην κεντρική Ελβετία είναι το καντόνι του Uri με το χιονοδρομικό κέντρο Andermatt. Η κυβέρνηση Uri αποφάσισε το Σάββατο να μην δώσει άδεια στα χιονοδρομικά κέντρα άδεια λειτουργίας σκι από τις 22 έως τις 29 Δεκεμβρίου. Θα πρέπει να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων και συνεπώς ένα ακόμη μεγαλύτερο βάρος για το σύστημα υγείας.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τα άλλα κεντρικά ελβετικά καντόνια, σύμφωνα με δήλωση της κυβέρνησης Uri.

Οι εννέα χιονοδρομικές περιοχές Uri είχαν υποβάλει έγκαιρα μετρα προστασίας για χειμερινές δραστηριότητες στο ειδικευμένο προσωπικό Covid-19 του καντονιού. Αυτά έχουν ελεγχθεί και αξιολογηθεί και ειναι επιλέξιμα να λειτουργήσουν . Ωστόσο, η επικρατούσα επιδημιολογική κατάσταση και οι διαθέσιμες νοσοκομειακές δυνατότητες θα ήταν αντίθετες προς την έγκριση.

Οι Appenzell Innerrhoden και Zurich θα είναι κλειστές Η Appenzell Innerrhoden αποφάσισε επίσης να μην χορηγήσει άλλες χιονοδρομικές περιοχές άδειες από τις 22 Δεκεμβρίου. Το καντόνι δεν πληρει τις απαιτήσεις που ορίζει το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η επιτροπή επαγγελματικής δεοντολογίας (κυβέρνηση).

Η τρέχουσα κατάσταση στο καντόνι και στην περιοχή δεν πληρει τις απαιτήσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, λέει στο ανακοινωθέν. Ο αριθμός των νέων μολύνσεων κορονοϊού σε μέσο όρο 7 ημερών είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο της Ελβετίας. Ο αριθμός των αναπαραγωγών ήταν πάνω από 1,3 στις 16 Δεκεμβρίου και ο μέσος όρος σε όλη την Ελβετία είναι περίπου 1,15. Στην ιατρική εντατικής θεραπείας, το Appenzell Innerrhoden εξαρτάται από τα γειτονικά καντόνια.

Το ίδιο πράγμα στη Ζυρίχη: Και εδώ, η επιδημιολογική κατάσταση δεν επιτρέπει το σκι. Η λειτουργία των χειμερινών αθλητικών εγκαταστάσεων πρέπει επομένως να ανασταλεί από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις επόμενες προειδοποιήσεις, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η κυβέρνηση. Εννέα επιχηρεισεις χειμερινών αθλητικών εγκαταστάσεων στο καντόνι της Ζυρίχης υπέβαλαν αντίστοιχη αίτηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού συμβουλίου. Το τμήμα οικονομικών που είναι υπεύθυνο για την έγκριση των χειμερινών αθλητικών εγκαταστάσεων αποφάσισε τώρα, βάσει της επιδημιολογικής αξιολόγησης του τμήματος υγείας, ότι δεν πληρούνται οι απαιτήσεις σύμφωνα με τον κανονισμό Covid-19.

St.Gallen πριν κλείσει Ήδη από την Τρίτη ειπώθηκε από το St.Gallen ότι το σκι πιθανότατα θα σταματούσε από τις 22 Δεκεμβρίου. Ο Πρόεδρος της Περιφέρειας Bruno Damann (CVP) δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι κάποιος έπρεπε να αντιδράσει στους υψηλούς αριθμούς. “Θα πρέπει σίγουρα να υπάρχουν σχετικά αυστηρά μέτρα.” Εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, το καντόνι δεν θα παραχωρήσει άδεια στα χιονοδρομικά κέντρα στις 22 Δεκεμβρίου. Ο Damann κατέστησε σαφές την Τρίτη ότι θεωρείται ότι οι χιονοδρομικές περιοχές θα πρέπει να κλείσουν. Τα πράγματα δεν φαίνονται καλά για διακοπές σκι στο Flumserberg, το Pizol και το Wildhaus-Gamserrug.

Τα νοσοκομεία της Βέρνης στο όριο – τα τελεφερικ του σκι παραμένουν ανοιχτά !!!!! Τα χιονοδρομικα στο καντόνι της Βέρνης θα παραμείνουν ανοιχτα προς το παρόν. Ωστόσο, η κυβέρνηση της Βέρνης καλεί τον πληθυσμό να είναι πολύ προσεκτικός και θα κλείσει τις χιονοδρομικές περιοχές εάν επιδεινωθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία.

Το Valais αφήνει ανοιχτά τα χιονοδρομικά κέντρα και τα εστιατόρια !!!!!!!!!!! Τα μέτρα που ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο την Παρασκευή «δεν θα επηρεάσουν το Valais προς το παρόν», δήλωσε ο Πρόεδρος της κυβέρνησης καντονίου, Christophe Darbellay, κατόπιν αιτήματος του πρακτορείου ειδήσεων Keystone-SDA. Ειδικότερα, τα εστιατόρια στα χιονοδρομικά κέντρα θα παραμείνουν ανοιχτά.

Τα μέτρα στο τουριστικό καντόνι θα παραμείνουν αμετάβλητα προς το παρόν, καφετέριες και εστιατόρια θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 10 μ.μ. Προς το παρόν, τίποτα δεν θα αλλάξει ούτε για τα χιονοδρομικά κέντρα. Αυτή την εβδομάδα το καντόνι εξέδωσε άδειες λειτουργίας σε 48 ορεινές σιδηροδρομικές εταιρείες. Το Κρατικό Συμβούλιο δεν φοβάται ότι πιθανά ατυχήματα σκι θα μπορούσαν να κατακλύσουν τα νοσοκομεία. Συχνά πρόκειται για μικρούς τραυματισμούς, ακόμη και πιο σοβαρές περιπτώσεις σπάνια καταλήγουν στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η κυβέρνηση Graubünden θα αποφασίσει τη Δευτέρα, αν θα ανακοινώσει το τέλος του μίνι κλειδώματος του καντονιού.. Την Δευτέρα θα αποφασίσει εάν τα χιονοδρομικά κέντρα στο τουριστικό καντόνι θα παραμείνουν ανοιχτά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Κατά την καταπολέμηση του ιού της κορώνας, η κυβέρνηση του Graubünden επέκτεινε το κλείσιμο του καντονιού κατά τέσσερις ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι τα εστιατόρια θα είναι κλειστά μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

Τώρα τα εστιατόρια στο Graubünden δεν επιτρέπεται να δέχονται επισκέπτες για έναν άλλο μήνα. “Σημειώνουμε τις αποφάσεις του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου”, δήλωσε ο επικεφαλής της υγείας του Γκράουμπερν Πίτερ Πέιερ (SP) όταν ρωτήθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Keystone-SDA. Είναι σαφές ότι τα εστιατόρια θα υποστούν περαιτέρω απώλειες. Αυτά τα μειονεκτήματα θα πρέπει να καλυφθούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ή, εάν είναι απαραίτητο, από τα καντόνια.

Το κλείδωμα στον κλάδο τροφοδοσίας επηρεάζει επίσης τα εστιατόρια των χιονοδρομικών περιοχών. Οι ορεινοί σιδηρόδρομοι λειτουργούν επί του παρόντος στο καντόνι του Graubünden. “Θα αποφασίσουμε τη Δευτέρα εάν μπορούν να παραμείνουν έτσι”, δήλωσε ο Peyer. Μεγαλο ρόλο θα παίξουν οι δυνατότητες στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον Peyer, επί του παρόντος απασχολούνται 12 από τα 22 κρεβάτια εντατικής θεραπείας. Το γεγονός είναι ότι αντί για 200.000 άνθρωποι είναι διπλάσιοι στο καντόνι κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Πηγή πληροφοριών: www.watson.ch

Διαβάστε επίσης:

Δεν είναι μόνο η Ελβετία που έχει υποχρεωτική καραντίνα μετά τις διακοπές! Αυτόν τον δρόμο φαίνεται να έχει επιλέξει και η Νορβηγία

4 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Δεν είναι μόνο η Ελβετία που έχει υποχρεωτική καραντίνα μετά τις διακοπές! Αυτόν τον δρόμο φαίνεται να έχει επιλέξει και η Νορβηγία Πρώτα οι απολαυστικές Read More »

Υγεία: Μελέτη δείχνει ότι η διάρκεια προστασίας μετά και το δεύτερο εμβόλιο είναι για έξι μήνες!

4 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Υγεία: Μελέτη δείχνει ότι η διάρκεια προστασίας μετά και το δεύτερο εμβόλιο είναι για έξι μήνες! Νέα μελέτη έρχεται να δώσει περισσότερα στοιχεία σχετικά με Read More »

Ελλάδα: Στα ύψη η θερμοκρασία στην Κρήτη – Βούλιαξαν οι παραλίες. Ποια περιοχή «άγγιξε» τους 39 βαθμούς;

3 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ελλάδα: Στα ύψη η θερμοκρασία στην Κρήτη – Βούλιαξαν οι παραλίες. Ποια περιοχή «άγγιξε» τους 39 βαθμούς; «Καύσωνας» και σήμερα στην Κρήτη, με τις υψηλές Read More »

Εργαζόμενοι στα όρια της φτώχειας στην Γερμανία

3 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Εργαζόμενοι στα όρια της φτώχειας στην Γερμανία Στην ευημερούσα Γερμανία εκατομμύρια εργαζόμενοι αμείβονται με ελάχιστα χρήματα. Με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς τα συνδικάτα θίγουν για Read More »

Ελβετία: Το Πάσχα των Ελλήνων της Ελβετίας ήταν όπως το “Πάσχα στο χωριό”. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο!

2 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ελβετία: Το Πάσχα των Ελλήνων της Ελβετίας ήταν όπως το “Πάσχα στο χωριό”. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο! Πάσχα σημαίνει “πέρασμα”, άρα, θα έλεγε κάποιος, σε Read More »

Ελβετία: Σημερα στις 14.30 Ανασταση στο Λουγκάνο και το βραδυ στις 12.00 στον Olten με πιστούς στον εξωτερικο χώρο μετα απο αδεια του καντονιού Solothurn

1 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ελβετία: Σημερα στις 14.30 Ανασταση στο Λουγκάνο και το βραδυ στις 12.00 στον Olten με πιστούς στον εξωτερικο χώρο μετα απο αδεια του καντονιού Solothurn Read More »

#ΆμεσηΕνημέρωση

0 views0 comments
bottom of page