top of page
  • Writer's pictureGreek Swiss Radio

Ελβετία: Ποια καντόνια πιέζουν την κυβέρνηση, να ανοίξουν το γρηγορότερο από τις 22 Μαρτίου, τα εστι

Ελβετία: Ποια καντόνια πιέζουν την κυβέρνηση, να ανοίξουν το γρηγορότερο από τις 22 Μαρτίου, τα εστιατόρια σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους;

Την περασμένη εβδομάδα το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο έστειλε στα καντόνια το σχεδιασμό για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των μέτρων προστασιας του κορωνοιού. Ζήτησε άμεση έναρξη διαβουλεύσεων ώστε να βγουν οι τελικες αποφάσεις. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να χαλαρώσει πολλά πράγματα στις 22 Μαρτίου, εάν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση. Για παράδειγμα, οι εξωτερικοι χώροι των εστιατορίων πρέπει να ανοίγουν ξανά. Τώρα η αποφαση στηρίζεται στα καντόνια, τα οποία έχουν χρόνο να μελετήσουν τις προτάσεις και Βα αποφασίσουν.

Οι αντιδράσεις φτάνουν τώρα η μια μετά την άλλη. Αποδεικνύεται ότι μερικά καντόνια θέλουν να ανοίξει η εστίαση και χαλάρωση των μέτρων. Τα ανατολικά ελβετικά καντόνια St.Gallen και Appenzell Innerrhoden θέλουν να χαλαρώσουν γρηγορότερα από ό, τι πρότεινε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο. Για παράδειγμα, θέλουν τα εστιατόρια να ανοίξουν πιο γρήγορα. Επιπλέον, περισσότερα άτομα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στην εκκλησία το Πάσχα. Η κυβέρνηση του καντονιού St. Gallen και η επιτροπή δεοντολογίας του Innerrhoder θεωρούν σημαντική την «αισθητή χαλάρωση» από τις 22 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα. Τα εστιατόρια πρέπει – με περιορισμένο αριθμό θέσεων και με μέτρα προστασίας – να μπορούν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους ξανά σε εσωτερικούς χώρους. “Το άνοιγμα μόνο των εξωτερικών χώρων δεν είναι αρκετό λένε.

Για τις εκκλησιαστικές λειτουργειας και για την προσέλευση των πιστών, τα δύο καντόνια θα ήθελαν μια αλλαγή του κανόνα των 50 ατόμων σε χωρητικότητα που να εξαρτάται από το διάστημα με επαρκή απόσταση. Αυτό θα επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να λάβουν μέρος σε εκκλησιαστικές λειτουργείες σε μεγαλύτερες εκκλησίες το Πάσχα. Το πολύ, ο περιορισμός σε 150 άτομα πρέπει να χαλαρωθεί. Ακούγεται παρόμοιο με αυτό της Ανατολικής Ελβετίας από το καντόνι του Schwyz. “Το κυβερνητικό συμβούλιο έχει δεσμευτεί για μια ταχύτερη και πιο ολοκληρωμένη εφαρμογή του δεύτερου εναρκτήριου βήματος”, δήλωσε το δελτίο Τύπου της Δευτέρας. Με το επόμενο άνοιγμα στις 22 Μαρτίου, θα πρέπει να επιτρέπεται στα εστιατόρια να ανοίγουν τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Το καντόνι του Zug θέλει επίσης το συντομότερο να άνοιξη η εστίαση και άμεση χαλάρωση των μέτρων.

Τάσος Λυμπερόπουλος 16.03.2021

Διαβάστε επίσης:

Δεν είναι μόνο η Ελβετία που έχει υποχρεωτική καραντίνα μετά τις διακοπές! Αυτόν τον δρόμο φαίνεται να έχει επιλέξει και η Νορβηγία

4 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Δεν είναι μόνο η Ελβετία που έχει υποχρεωτική καραντίνα μετά τις διακοπές! Αυτόν τον δρόμο φαίνεται να έχει επιλέξει και η Νορβηγία Πρώτα οι απολαυστικές Read More »

Υγεία: Μελέτη δείχνει ότι η διάρκεια προστασίας μετά και το δεύτερο εμβόλιο είναι για έξι μήνες!

4 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Υγεία: Μελέτη δείχνει ότι η διάρκεια προστασίας μετά και το δεύτερο εμβόλιο είναι για έξι μήνες! Νέα μελέτη έρχεται να δώσει περισσότερα στοιχεία σχετικά με Read More »

Ελλάδα: Στα ύψη η θερμοκρασία στην Κρήτη – Βούλιαξαν οι παραλίες. Ποια περιοχή «άγγιξε» τους 39 βαθμούς;

3 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ελλάδα: Στα ύψη η θερμοκρασία στην Κρήτη – Βούλιαξαν οι παραλίες. Ποια περιοχή «άγγιξε» τους 39 βαθμούς; «Καύσωνας» και σήμερα στην Κρήτη, με τις υψηλές Read More »

Εργαζόμενοι στα όρια της φτώχειας στην Γερμανία

3 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Εργαζόμενοι στα όρια της φτώχειας στην Γερμανία Στην ευημερούσα Γερμανία εκατομμύρια εργαζόμενοι αμείβονται με ελάχιστα χρήματα. Με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς τα συνδικάτα θίγουν για Read More »

Ελβετία: Το Πάσχα των Ελλήνων της Ελβετίας ήταν όπως το “Πάσχα στο χωριό”. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο!

2 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ελβετία: Το Πάσχα των Ελλήνων της Ελβετίας ήταν όπως το “Πάσχα στο χωριό”. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο! Πάσχα σημαίνει “πέρασμα”, άρα, θα έλεγε κάποιος, σε Read More »

Ελβετία: Σημερα στις 14.30 Ανασταση στο Λουγκάνο και το βραδυ στις 12.00 στον Olten με πιστούς στον εξωτερικο χώρο μετα απο αδεια του καντονιού Solothurn

1 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ελβετία: Σημερα στις 14.30 Ανασταση στο Λουγκάνο και το βραδυ στις 12.00 στον Olten με πιστούς στον εξωτερικο χώρο μετα απο αδεια του καντονιού Solothurn Read More »

#ΆμεσηΕνημέρωση #Ελβετία

1 view0 comments
bottom of page