top of page
  • Writer's pictureGreek Swiss Radio

Ελβετία: Με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να εμβολιαστούν πολλοί άνθρωποι στη Ζυρίχη μέχρι τα τέλη Ιανου

Ελβετία: Με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να εμβολιαστούν πολλοί άνθρωποι στη Ζυρίχη μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Η Ζυρίχη, το πολυπληθέστερο καντόνι στην Ελβετία, παρουσίασε τη στρατηγική εμβολιασμού τη Δευτέρα.

Με 1,5 εκατομμύριο κατοίκους, η Ζυρίχη είναι το πολυπληθέστερο καντόνι στην Ελβετία. Θα εμβολιαστούν τα περισσότερα άτομα στη Ζυρίχη. Ο προγραμματισμός των εμβολιασμών αποτελεί υλικοτεχνική πρόκληση με πολλές άγνωστες μεταβλητές, δήλωσαν οι υπεύθυνοι.

Τον Δεκέμβριο, 16 μονάδες συσκευασίας του εμβολίου από την Pfizer / Biontech θα παραδοθούν στο φαρμακείο του καντονίου, λέει ο Markus Näf, διευθυντής έργου της στρατηγικής εμβολιασμού. Σύμφωνα με τη Näf, ένα κουτί περιέχει 975 δόσεις εμβολιασμού. Η ουσία του εμβολίου είναι η αποθήκευση: το υγρό πρέπει να φυλάσσεται σε μείον 70 βαθμούς Κελσίου. Απαιτούνται ειδικά προϊόντα ψύξης για αποθήκευση. “Μπορείτε να φανταστείτε ότι τέτοιες συσκευές θα ήταν δημοφιλείς σε μια παγκόσμια πανδημία”, δήλωσε ο Näf. Αλλά έχουν υποσχέσεις ότι άλλες συσκευές θα παραδοθούν στις αρχές Ιανουαρίου.

Στις 30 Δεκεμβρίου, το καντόνι θέλει να ενημερώσει πώς άτομα από την ομάδα υψηλού κινδύνου μπορούν να εγγραφούν στα δύο ραντεβού εμβολιασμού. “Θα υπάρχει αρκετό εμβόλιο για όλους όσους θέλουν να εμβολιαστούν”, δήλωσε η Διευθύντρια Υγείας Νατάλι Ρίκλι (SVP). Η ίδια θέλει επίσης να εμβολιαστεί, αλλά δίνει προτεραιότητα σε όσους χρειάζονται τον εμβολιασμό περισσότερο από ό, τι, όπως οι ηλικιωμένοι. Στις 4 Ιανουαρίου, η Ζυρίχη θέλει να τοποθετήσει τις πρώτες σύριγγες στο Ινστιτούτο Ιατρικής στο Hirschengraben. Έχει ήδη δημιουργηθεί μια μεγάλη σκηνή στην οποία οργανώνονται οι «οδηγίες του εμβολιασμού». Είναι σημαντικό να μην υπάρχουν ουρές όπως υπήρχε με τη γρίπη των χοίρων, όταν οι άνθρωποι μπλοκάρουν μέχρι το Central. Με χρόνο θεραπείας 27 λεπτών ανά άτομο, σχεδόν 600 άτομα μπορούν να εμβολιαστούν την ημέρα στο Ινστιτούτο Ιατρικής. Σε ένα πρώτο βήμα, διατίθενται 16.000 δόσεις εμβολίου. Προτεραιότητα δίνεται σε άτομα άνω των 75 ετών ή που έχουν ορισμένες προϋπάρχουσες καταστάσεις. Δεύτερη προτεραιότητα δίνεται σε άτομα άνω των 65 ετών, ακολουθούμενα από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους κατοίκους των ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των φυλακών.

Η Ζυρίχη αναμένει περαιτέρω παράδοση του εμβολίου τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου. “Υπολογίζουμε με 50.000 δόσεις που μπορούν να εμβολιαστούν”, λέει ο διευθυντής του προγράμματος εμβολιασμού Näf. “Αυτό δεν είναι ακόμη το μεγάλο ποσό, αλλά αρκετό που μπορούμε να ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό των ομάδων κινδύνου με στοχευμένο τρόπο.” Μόλις προχωρήσει αρκετά ο εθελοντικός εμβολιασμός ατόμων που κινδυνεύουν, το επόμενο βήμα είναι ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και των ατόμων που βρίσκονται σε στενή επαφή με άτομα που κινδυνεύουν. Ο διευθυντής του έργου Näf αναμένει ότι το εμβόλιο Moderna θα εγκριθεί από την Swissmedic τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Σε αντίθεση με αυτό της Pfizer / Biontech, το εμβόλιο Moderna πρέπει να ψυχθεί μόνο στους μείον 20 βαθμούς Κελσίου. Μόλις το εμβόλιο εγκριθεί και χορηγηθεί από τη Moderna, οι εμβολιασμοί μπορούν επίσης να ξεκινήσουν σε μεγαλύτερα κέντρα GP, εξηγεί ο Näf. “Με το εμβόλιο από την Biontech / Pfizer, ο εμβολιασμός είναι σχεδόν λογικά εφικτός για τους γενικούς ιατρούς. Θα πρέπει να εμβολιάσετε 975 ασθενείς εντός πέντε ημερών.”

Αυτό συμβαίνει επειδή οι γενικοί γιατροί δεν έχουν ειδικές ψυκτικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης για να διατηρούν τα κουτιά με 975 δόσεις εμβολίου σε μείον 70 βαθμούς. Μόλις διατεθεί αρκετό εμβόλιο, τα πρώτα μεγάλα κέντρα εμβολιασμού θα είναι έτοιμα μέχρι τα τέλη Μαρτίου. «Έχουμε μια διαφορετική εγκατάσταση στο κέντρο εμβολιασμού», εξηγεί ο διευθυντής του έργου Näf. Στην περίπτωση των ομάδων κινδύνου, το πρώτο βήμα θα ήταν η παροχή πληροφοριών και η ανταλλαγή ιδεών με συγγενείς. “Τα μεγάλα κέντρα εμβολιασμού αφορούν κυρίως την αποτελεσματικότητα και τον εμβολιασμό πολλών ατόμων σε σύντομο χρονικό διάστημα.” Στα πιλοτικά κέντρα εμβολιασμού, θέλουν να εμβολιάζουν 5.000 έως 8.000 άτομα την ημέρα. Ο Infectiologist Jan Fehr γνωρίζει ότι αυτό απαιτεί επίσης πολύ προσωπικό. Είναι επικεφαλής του Τμήματος Δημόσιας και Παγκόσμιας Υγειας στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης.

Πηγή πληροφοριών: www.watson.ch

Διαβάστε επίσης:

Δεν είναι μόνο η Ελβετία που έχει υποχρεωτική καραντίνα μετά τις διακοπές! Αυτόν τον δρόμο φαίνεται να έχει επιλέξει και η Νορβηγία

4 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Δεν είναι μόνο η Ελβετία που έχει υποχρεωτική καραντίνα μετά τις διακοπές! Αυτόν τον δρόμο φαίνεται να έχει επιλέξει και η Νορβηγία Πρώτα οι απολαυστικές Read More »

Υγεία: Μελέτη δείχνει ότι η διάρκεια προστασίας μετά και το δεύτερο εμβόλιο είναι για έξι μήνες!

4 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Υγεία: Μελέτη δείχνει ότι η διάρκεια προστασίας μετά και το δεύτερο εμβόλιο είναι για έξι μήνες! Νέα μελέτη έρχεται να δώσει περισσότερα στοιχεία σχετικά με Read More »

Ελλάδα: Στα ύψη η θερμοκρασία στην Κρήτη – Βούλιαξαν οι παραλίες. Ποια περιοχή «άγγιξε» τους 39 βαθμούς;

3 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ελλάδα: Στα ύψη η θερμοκρασία στην Κρήτη – Βούλιαξαν οι παραλίες. Ποια περιοχή «άγγιξε» τους 39 βαθμούς; «Καύσωνας» και σήμερα στην Κρήτη, με τις υψηλές Read More »

Εργαζόμενοι στα όρια της φτώχειας στην Γερμανία

3 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Εργαζόμενοι στα όρια της φτώχειας στην Γερμανία Στην ευημερούσα Γερμανία εκατομμύρια εργαζόμενοι αμείβονται με ελάχιστα χρήματα. Με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς τα συνδικάτα θίγουν για Read More »

Ελβετία: Το Πάσχα των Ελλήνων της Ελβετίας ήταν όπως το “Πάσχα στο χωριό”. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο!

2 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ελβετία: Το Πάσχα των Ελλήνων της Ελβετίας ήταν όπως το “Πάσχα στο χωριό”. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο! Πάσχα σημαίνει “πέρασμα”, άρα, θα έλεγε κάποιος, σε Read More »

Ελβετία: Σημερα στις 14.30 Ανασταση στο Λουγκάνο και το βραδυ στις 12.00 στον Olten με πιστούς στον εξωτερικο χώρο μετα απο αδεια του καντονιού Solothurn

1 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ελβετία: Σημερα στις 14.30 Ανασταση στο Λουγκάνο και το βραδυ στις 12.00 στον Olten με πιστούς στον εξωτερικο χώρο μετα απο αδεια του καντονιού Solothurn Read More »

#ΆμεσηΕνημέρωση

0 views0 comments
bottom of page