• Greek Swiss Radio

Ελβετία: Η διευθύντρια υγείας Anne-Claube Demierre διευκρινίζει ότι πρέπει να υποστηρίξουμε τους ανθ

Ελβετία: Η διευθύντρια υγείας Anne-Claube Demierre διευκρινίζει ότι πρέπει να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια μέσο της πρόνοιας, αλλά το συντομότερο δυνατό θα πρέπει να αποπληρώσουν!

Σύμφωνα με το Ελβετικό Συνέδριο για την Κοινωνική Πρόνοια SKOS, περισσότερα από 270.000 άτομα στην Ελβετία λαμβάνουν κοινωνική πρόνοια. Αυτή την στιγμή ο αριθμός έχει αυξηθεί κατά πολύ.Η έξοδος από αυτήν την κατάσταση δεν είναι εύκολη. Ακόμα κι αν βρεί κάποιος δουλειά, τα γραφεία κοινωνικής πρόνοιας σε πολλά καντόνια απαιτούν τα χρήματα να επιστραφούν στο ακέραιο. Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των καντονιών. Η κοινωνική βοήθεια δεν χρειάζεται να επιστραφεί παντού.Όποιος έχει και πάλι δουλειά πρέπει να επιστρέψει την κοινωνική βοήθεια με τους μισθούς του. Αλλά όχι παντού.Ένα θύμα αυτήν της κατάστασης μας λέει: Η Karine προέρχεται από το Φράιμπουργκ, είναι 41 ετών και ποτέ δεν πίστευε ότι μια μέρα θα καταλήξει στην κοινωνική πρόνοια. Ντρέπεται και δεν θέλει να μας πει ούτε το επώνυμό της. Ολοκλήρωσε τη μαθητεία ως πωλήτρια, εργάστηκε στο Φράιμπουργκ, τη Βέρνη και τη Ζυρίχη και πήγε στο Παρίσι σε ηλικία 27 ετών, όπου παρακολούθησε τη σχολή καλών τεχνών.Η Karine επέστρεψε αργότερα στην Ελβετία, εργάστηκε σε τηλεφωνικό κέντρο για μερικούς μήνες, όταν ξαφνικά άρχισαν τα προβλήματα υγείας.

Η Κάριν δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι έπρεπε να υποβάλει αίτηση για κοινωνική βοήθεια μια μέρα: «Ολοκλήρωσα μια μαθητεία, απέκτησα εργασιακή εμπειρία». «Πρώτα υπέφερα από εξουθένωση και μετά ανακάλυψα ότι είχα αδενομύωση». Η αδενομύωση προκαλεί χρόνιο κοιλιακό άλγος σε όσους έχουν προσβληθεί. «Ακόμα κι αν ήθελα, απλά δεν μπορούσα να δουλέψω πια»,νοιώθεις σαν να έχεις κάνει κάτι κακό λέει η Karine. Η ασθένειά της δεν αναγνωρίστηκε. Επομένως, δεν είχε δικαίωμα σε επίδομα ανεργίας ούτε σε IV και εισήλθε στην κοινωνική πρόνοια Έλαβε 2.000 φράγκα κάθε μήνα – 750 από τα οποία ξόδεψε για ενοίκιο, 300 για ασφάλιση υγείας και δεν έμειναν πολλά για να ζήσει. “Έσπασα ένα δόντι μας λέει,και έπρεπε να περιμένω ένα χρόνο πριν πάω στον οδοντίατρο.” Με την πάροδο του χρόνου, δεν συναντούσε φίλους, δεν τολμούσε να μιλήσει για την κατάστασή της, έγινε ξένος: “Νιώθω σαν να έχω κάνει κάτι κακό.”

 Η υποχρέωση αποζημίωσης στο Φράιμπουργκ παραμένει Το δημοτικό συμβούλιο του Φράιμπουργκ είναι εναντίον της. «Τα χρήματα της κοινωνικής πρόνοιας χρηματοδοτούνται με τις φορολογικές εισπράξεις. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά το συντομότερο δυνατό, θα πρέπει να αποπληρώσουν », λέει η Διευθύντρια Υγείας Anne-Claude Demierre. Το καντονικό κοινοβούλιο ακολούθησε αυτήν την επιχειρηματολογία την Πέμπτη και απέρριψε την κατάργηση της υποχρέωσης επιστροφής με 53 έως 44 ψήφους.

Τάσος Λυμπεροπουλος 26.03.2021

Διαβάστε επίσης:

Δεν είναι μόνο η Ελβετία που έχει υποχρεωτική καραντίνα μετά τις διακοπές! Αυτόν τον δρόμο φαίνεται να έχει επιλέξει και η Νορβηγία

4 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Δεν είναι μόνο η Ελβετία που έχει υποχρεωτική καραντίνα μετά τις διακοπές! Αυτόν τον δρόμο φαίνεται να έχει επιλέξει και η Νορβηγία Πρώτα οι απολαυστικές Read More »

Υγεία: Μελέτη δείχνει ότι η διάρκεια προστασίας μετά και το δεύτερο εμβόλιο είναι για έξι μήνες!

4 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Υγεία: Μελέτη δείχνει ότι η διάρκεια προστασίας μετά και το δεύτερο εμβόλιο είναι για έξι μήνες! Νέα μελέτη έρχεται να δώσει περισσότερα στοιχεία σχετικά με Read More »

Ελλάδα: Στα ύψη η θερμοκρασία στην Κρήτη – Βούλιαξαν οι παραλίες. Ποια περιοχή «άγγιξε» τους 39 βαθμούς;

3 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ελλάδα: Στα ύψη η θερμοκρασία στην Κρήτη – Βούλιαξαν οι παραλίες. Ποια περιοχή «άγγιξε» τους 39 βαθμούς; «Καύσωνας» και σήμερα στην Κρήτη, με τις υψηλές Read More »

Εργαζόμενοι στα όρια της φτώχειας στην Γερμανία

3 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Εργαζόμενοι στα όρια της φτώχειας στην Γερμανία Στην ευημερούσα Γερμανία εκατομμύρια εργαζόμενοι αμείβονται με ελάχιστα χρήματα. Με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς τα συνδικάτα θίγουν για Read More »

Ελβετία: Το Πάσχα των Ελλήνων της Ελβετίας ήταν όπως το “Πάσχα στο χωριό”. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο!

2 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ελβετία: Το Πάσχα των Ελλήνων της Ελβετίας ήταν όπως το “Πάσχα στο χωριό”. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο! Πάσχα σημαίνει “πέρασμα”, άρα, θα έλεγε κάποιος, σε Read More »

Ελβετία: Σημερα στις 14.30 Ανασταση στο Λουγκάνο και το βραδυ στις 12.00 στον Olten με πιστούς στον εξωτερικο χώρο μετα απο αδεια του καντονιού Solothurn

1 Μαΐου, 2021 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ελβετία: Σημερα στις 14.30 Ανασταση στο Λουγκάνο και το βραδυ στις 12.00 στον Olten με πιστούς στον εξωτερικο χώρο μετα απο αδεια του καντονιού Solothurn Read More »

#ΆμεσηΕνημέρωση #Ελβετία

0 views0 comments